Лайфстайл

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА НОВОТО ЛОГО НА WITTY MERMAID

До преди месеци беше само мечта. С времето придоби очертания и не след дълго оживя на лист хартия. В един есенен ден. След чаша вдъхновение и океан от въображение. Днес, повдигам завесата и разкривам някои от най-любопитните факти около сътворението на новото Witty Mermaid лого.

 

🧜‍♀️ На първата делова среща с дизайнерката Александра Давидович присъстваше и дъщеря ми.

 

🧜‍♀️ Финалната версия на новото лого отне 14,400 минути време, 15 бутилки Pino Grigio, 75 големи Starbucks латета.

 

🧜‍♀️ Логото бе първо нарисувано на ръка.

 

🧜‍♀️Профилът на Русалката е копие на моя профил.

 

🧜‍♀️ Александра носи вълшебството в себе си. Не просто защото е гениален дизайнер, а защото носи живота в корема си. Скоро този живот ще проплаче за първи път.

 

 

🧜‍♀️ Съпругът на дизайнерката бе активно въвлечен в процеса по създаването, въпреки че самият той е икономист и не се занимава с дизайн.

 

🧜‍♀️ В кореспонденцията със съпругата си обрисува няколко doodle варианта на логото в Viber.

 

 

🧜‍♀️ Така възниква идеята за опашката в края на “Mermaid”.

 

🧜‍♀️ Цветовете от палитрата (тепърва ще се запознавате с тях в комуникацията на бранда) са розово, синьо и сиво.

 

🧜‍♀️ Всеки от тези цветове има своята символика. Концепцията за въздействието на цветовете е разработена за пръв път от Йохан Волфганг фон Гьоте. Според него всички цветове въздействат както на физическо, така и на психично ниво. Розовият цвят означава романтика, женственост, доброта, любов, страст. Асоциира се с нежност и грижа, като същевременно носи чувство за сигурност. Синият цвят символизира доверие, постоянство и преданост. Предизвиква спокойствие и носи мир. В митовете синият цвят е божествена проява и цвят на загадъчността. Сивият цвят носи стабилност и хармония (границата между бялото и черното). Свърза се с увереност, сила, зрялост и защита. В митологията сивият цвят символизира стремежът човек да открие идеалните чувства и усещания, които носят вътрешна хармония и спокойствие.

 

 

ХХХ

Русалката

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *