Лайфстайл,  Мами

ТВОРЧЕСТВО ОТ РЪЦЕТЕ НА ДЕТЕ

Всяко пътешествие е като да седнеш на предното стъкло на космически кораб и да потънеш в красотата на непознатото. Всяко пътешествие с малко дете е като да се качиш на килимчето на Али Баба – виждаш повечето красоти с леки сътресения, някои резки завои и “Детство мое” на REPEAT за музикален фон. Във втория си облик, всеки ден от пътешествието е празник за очите и сетивата и тест за хармоничния ми Аз.

От едно известно време насам намирам нещо безкрайно романтично, нетипично и привлекателно в пътуванията с малката. Вероятно, защото вече проявява любопитство към всичко и е страхотна компания с нотки на кратки задълбочени диалози за света и нещата от живота, с които те слага в малкия си джоб с фраза от 3 думи.

Винаги се старая да ангажирам вниманието й с интересни за нея активности и приключения. Има две неща, които ще запомним и двете от пътуването до Манчестър. Първото, е моя приятел Иво, който я плени с усмивки и закачки и тя започна да го нарича с игриво чуруликане “Моят Иво”.  Второто е заниманията в ателието на Емили. Честно казано и аз им се насладих пълноценно.

Емили е приветливо, младо момиче, което произвежда различни неща от керамика – от чаши до касички. Всички те са изложени в ателието й – Emily’s Paint A Pot – в един от най-големите магазини на NEXT в централния мол Arndale Centre. Обстановката е изключително кокетна и светла и приканя малки и големи да си изберат артикул и да го обрисуват с боички и четки сами. Ако имате лека ръка може да минете и стъпало нагоре и да направите творението си същински шедьовър като го украсите с блещулки, цветен прах, гланц и какво ли още не.

 

 

 

 

 

Малката напоследък е нескрит фен на сладоледа и ръчичките й веднага докопаха една керамична кутийка с формата на това изкушение. Обзаведе се с престилка, боички, четки и вода и в продължение на час затихна в омиротворението на творческата си муза.

 

 

 

Толкова горда, впечатлена и удивена не съм се чувствала никога досега. За скромните си 31 месеца, за час време и завидна съсредоточеност произведе ето този шедьовър, който веднага зае централно място в интериора ни и влезе в активна употреба.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поредното напомняне, че безценната съкровищница на живота ни са споделените мигове, емоции и преживявания.

 

ХХХ

Русалката

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *