Лайфстайл

СУРОВ ДОМАШЕН ДЖЕЛИ-СЛАДОЛЕД ЗА ПОРОЙ ОТ ДЕТСКИ УСМИВКИ

Докато беше в утробата ми бяхме сключили пакт да не ме подтиква да ям сладко. Спази го. Днес, за разплата, на 2 и половина, внезапно откри сладостта от шоколада, сладоледа и меда. Затова честичко ще ме видите да забърквам в кухнята домашен суров шоколад, домашен плодов сладолед и джели бонбони.

Тази сутрин претворих няколко сладки плода, мед и рикота в необяснима смесица между джели бонбони и сладолед. Не че нещо, но докато пазарувахме следобедно вчера бях спонтанно разединена между опитите й да докопа някакви мазни понички на щанда вляво, да помъкне смути от манго и ананас в бутилка с поне 1/3 теглото й и подреждането на карфиол, спанак и броколи в коша за покупки, който помежду другото беше отмъкнала и помъкнала. Последните й шопинг избори карамелизираха майчиното ми сърце с глазура от шоколад, кокос и солен карамел в едно!

Джели-сладоледа се получи доста импровизирано, но бе ознаменуван с възторжено “юмииии” след първата хапка още, което бе достатъчна награда за сърцатата ми кулинарна авантюра. На фасон също измислицата доби красив израз.

Ето какво използвах:

  • 2 шепи боровинки
  • 2 шепи малини
  • 3 резена пресен ананас
  • мед
  • 300 грама рикота
  • агар-агар

За боровинковия джели-сладолед сложих боровинките, 1 чаена лъжица суров мед от акация и разтопен агар-агар в блендера. Изсипах сместа във формички за бонбони и сложих със фризера.

Същото направих и с малините и ананаса.

Накрая сложих рикотата с 3 чаени лъжици мед и агар-агар (разтопен), извадих формичките от фризера и залях плодовия пласт с рикотата. Оставих да преседят няколко часа във фризера и воала:

 

 

 

 

 

 

 

Свежо, полезно, вкусно…

 

ХХХ

Русалката

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *