Лайфстайл

ЕЗИЦИ НА ЛЮБОВТА

 

Обичам да обичам. Да изтръпвам от вълнение, когато подготвям изненада; да награждавам себе си с радостта в очите на любимия; да докосвам сърцето, душата и ума му така, както само аз мога. Всъщност, всичко това са различни езици на любовта, които всяка двойка има. Те са онзи “таен код”, с който казваме и показваме, че обичаме.

 

Има 5 основни езика на любовта и всеки от нас избира върху кои да се фокусира. Те са онази вълшебна съставка в отношенията, която действа едновременно като лепило, еуфория и отдаденост.

 

 

  • Думи на утвърждаване: Да чуеш “Красива си!”, да кажеш “Благодаря!” или “Обожавам да те гледам как играеш с децата!” са все различни метафори на любовта. Те казват едновременно “Обичам те!” и “Оценявам, че се грижиш за мен!”, зачитат усилията на половинката и действат като бондинг между майка и новородено.

 

 

  • Действия: “Обичам те!” мелодично звучи и от почистената от снега кола рано сутринта; топлата вечеря, чакаща на масата след тежък ден в офиса; измиването на чиниите, за да не ви се развали маникюра; приготвянето на любим сладкиш само по престилка … 🙂 Всъщност, животът ме е научил, че не думите, а действията най-ясно разкриват чувствата, мислите и стремежите на хората. Понякога един зареден до горе резервоар на колата преди път или скрит бонбон в подлакътника крещят “Обичам те!” много по-силно от всяка дума.

 

 

  • Непринудени подаръци: Нова риза за него, която ви намигва от рафта докато пазарувате за себе си; карта за фитнеса, за да тренирате заедно; пътуване до романтична дестинация… Най-скъпите подаръци са не онези, за които сме изсипали цяло състояние, а тези, които носят радост на душата. Често те прозират от мил жест и резонират в мисъл за нещата, които правят хората, които обичаме щастливи.

 

 

 

  • Физическо докосване: Онази любима целувка по рамото докато се разхождате навън; нежното галене по гърба или хващането на ръката ви…  Всяко докосване е медия, чрез която комуникираме любов.

 

 

  • Качествено време:  Когато даваме всичко от себе си – абсолютно внимание, грижа, мисъл без да се разсейваме от смс-и, обаждания, телевизия… Един пълноценен разговор; една романтична вечеря навън.. Всичко, с което показваме, че сме фокусирани върху този, който символизира нашият свят.

 

 

ХХХ

Русалката

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *