Лайфстайл

WHO RULES THE WORLD

 

 

ДЕЦАТА!

Денят на детето* е идеалната възможност да отпразнувам детското в мен, в любимите ми приятелки и да почета дъщеря ми. Защото детството е дух, любопитство, смелост, изследователство, предизвикателство, въображение и вдъхновение. То няма възраст. Има вибрации, които събуждат усмивка, изпълват с радост и преливат в емоция.

Дни като днешния трябва да ни напомнят, че нашето най-голямо щастие е щастието на някой друг. Някой, който сутрин ни събужда с “мами” и който ни целува и прегръща, когато ни е тъжно, за да изпълни съществото ни с космическа енергия и безгранично щастие. Трябва да ни напомни и, че детето живее в нас и е хубаво да му позволяваме от време на време да изпъстря света ни с повече цвят, закачки и мечти.

Има две изключителни създания, които даряват света ми с любов, мъдрост и уроци и които са допринесли неимоверно за жената, която съм днес.

 

 

Дъщеря ми – Моят най-голям учител, провокатор и ценител. Ангелският лик, който ми припомни колко забавно е да правиш снежни ангели, да скачаш в локвите под дъжда, да тичаш с пълна с шоколад уста и да обичаш всеотдайно. Интересно е как вместо аз да уча нея тя ми дарява безценните си уроци по търпение, толерантност и разбиране. Показва ми как всеки провал е просто перфектната възможност да опиташ отново по друг начин и как мечтите се рисуват с флумастери по бялата стена, за да ни напомнят, че чакат да ги случим!

 

 

Най-добрата ми приятелка – Тя е моето детство, лудо тинейджърство и осъзната женственост. Споделя всяка моя лудория, всяка хапка сладолед и чаша лате. Самоотвержен партньор е във всеки моден поход, домашен козметичен експеримент, планински преход, дебат за любовта и довършването на последното парче банофи. Тя е винаги на 21 (като мен) и е най-яркият ми пример как детето живее вечно в сърцата, помислите и душите ни.

Истинските властелини на света са децата – нашето щастливо настояще и още по-хубаво бъдеще 🙂

Честит празник на всички ДЕЦА, дори тези, които крием под маската на възрастни!

 

 

* Световната конференция за благосъстоянието на децата в Женева, Швейцария, обявява 1 юни за Международния ден на детето през 1925 г. Вследствие редица държави по света решават да обявят Ден на детето с идеята да привлекат вниманието върху проблемите на децата.

 

ХХХ

Русалката

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *