Лайфстайл

КОГАТО ДУШАТА СЕ УСМИХВА

Отношението ни към света и околните е онзи микро аспект, който има силата да ни направи по-добри хора. Една усмивка, един жест могат да внесат толкова много заряд в нечий живот, че да го изпълнят с въображение и полет на душата. Няма да ми омръзне да се възхищавам на силата, която носят една УСМИВКА и ВЕЖЛИВ разговор.

Тази сутрин посетихме с малката любимия Starbucks на път за парка за традиционното бадемово лате и бейбичино. Когато младежът зад бара чу името ми ме попита от къде съм и с широка усмивка изрецитира всички фрази, които бе научил на български от негова колежка. Беше много сладко особено в комбинация с неподправения английски акцент .

Малката беше гладна след сутрешния си маратон от 2 километра и пожела да й взема филийка сладък хляб със сушени плодове. Явно беше спечелила сърцето на младежа зад бара, защото освен ведрото настроение, с което изпъстри деня ни, на импровизирания ни брънч в парка открихме 2 филийки вместо една. Жестът финансово е точно £1.54, но емоционалния заряд, който носи е безценен.

 

 

Заразена със слънце в душата забърках набързо любимия на всички у дома суров шоколад по познатата ми вече рецепта с формата на любов. За разкош добавих и малко ликьор с вкус на къпини, а дозата за малката е под формата на бонбони и е с есенция на ванилия.

 

 

Ликьорените сърца с аромат на къпини и глътка бадемово лате от Starbucks са вълшебен старт, продължение и завършек на всеки следобед.

 

 

Този шоколад е поръсен с предварително накиснати за 7 часа ядки от кашу, лешник, бадем и пистачо. Кисненето на ядките за няколко часа във вода е особено важно преди консумация, защото ги освобождава от нежеланите инхибитори, които се съдържат в тях и които възпрепятстват или спират множество процеси в тялото ни. Кисненето във вода премахва праха по суровите ядки, остатъчните вещества и танините от кожите им. Ще забележите и че някои видове ядки уголемяват обема си, стават по-меки и значително по-вкусни. Това е отлично решение и за най-малките членове на семейството, защото ядките са по-приятни за похапване.

 

 

Заради ликьора от боровинки направих и шоколад със сушени грозде, боровинки и сливи. Придава страхотен вкус, който идеално се допълва с всички други съставки.

 

 

 

 

Бонбоните за малката направих в няколко разновидности, но трябва да призная, че са толкова вкусни с този лек вкус на ванилия, че хич не останаха единствено за нея. Направих ги на малки топки, за да са й лесни за похапване. Оваляни са в кокос, блендирани ядки (накиснати преди това) и захарни топчета.

 

 

Наскоро почерпих няколко приятелки с моите домашни шоколади по време на сутрешното ни кафе на една от плейгрупите, които децата ни посещават и отзивите бяха да отварям производствена база, че не се издържа на положението. Предлагам ви да ги опитате и вие. Рецептата е в блога.

 

 

Бон апети 😉

 

ХХХ

Русалката

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *