Лайфстайл

ВСИЧКИ ЯЙЦА В ЕДНА КОШНИЦА САМО ПО ВЕЛИКДЕН

Боядисването на Великденските яйца винаги е било празник за мен – още от най-ранна осъзната възраст. Това е онзи сладък момент, когато въображението превзема всеки инч от стаята, идеите връхлитат като лавина, а съзнанието се бори ръцете да са достатъчно пъргави, за да може визията да оживее върху яйцето преди да избледнее в препускане към следващата.

Живея в католическа държава и най-близкото до боядисване на яйца тук е труд и творчество върху яйце от стиропор.

За да оживее Великден и на масата сред приятели, а не само в сърцето, изкупих всички водни боички за рисуване от детския магазин, всички стикери и цветове брокат, на които попаднах и поканих приятели за разядка на въображението. Така започна магията, в която и големи и малки отпуснахме душите, дадохме воля на творчеството и някъде измежду сладките приказки, голямата купа с малини и къпини и бяло вино за муза сътворихме нашият букет от цветни Великденски яйца.

 

 

Какъв Великден би било ако няма и домашно приготвен козунак. Честно казано деня започна и свърши с него, но определено си заслужаваше. Рецептата е тази.

 

 

Покрай цялата тази игра на въображение и огъня в очите на всички замесени се замислих как с възрастта забравяме колко забавно може да бъде нещо така произаично като да скочиш в локва и да се прехласнеш от смях по мокрите си дрехи; да хванеш четка и боички в ръце и да позволиш полета на въображението да те отведе в друго измерение; да тичаш в парка с разперени ръце и да усетиш свободата на вятъра в косите….защото това е формулата за автентично щастие. Да бъдеш себе си, да бъдеш свободен – както в съзнанието и мислите си, така и във всички физически проявления.

 

Пожелавам ви цветен, споделен и щастлив Великден!

 

 

ХХХ

Русалката

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *