Лайфстайл

EGGcellent великденско удоволствие в цвят, аромат и пяна

Този Великден ще е лов за шоколадови великденски яйца, ръчно обрисувани домашни яйца и много цвят и аромат! Ще ви разкажа защо…

Великден е категорично най-любимият ми празник в годината. Вероятно заради пролетната милувка, вероятно заради дългите нощи, изпъстрени с цвят, емоция и радост или новите начинания, на които се отдавам винаги с надежда и вяра.

Обичам навечерието на Великден, енергията на хората, скупчили се пред храма Господен, смирено свели глава с поглед, озарен от пламъка на свеща. Обичам щастливия звън на камбаните, носещ надежда, начало и толкова хармония. Обичам дружното обикаляне на черквата, вкуса на козунака, споделен с приятел и първото чукане с яйце. Обичам всичко, свързано с този християнски празник.

Живея в католическа държава, така че Великден ще го посрещнем на 01-04 тази година. Душата ми засиява само като си представя трепета на великденската нощ. Католиците, за съжаление, не посрещат празника по този начин, затова ще трептим радостно в издирване на великденското яйце в някоя от дворцовите градини или ботаническата градина. Звучи нелепо на пръв поглед, но този подвиг събира цялото звездно небе в очите на децата, които замечтано следват всеки скрит знак и гатанка, за да стигнат до шоколадовата идилия във форма на яйце.

След делириума от това изживяване, на което чистосърдечно се наслаждавам, заради малката ми дъщеря, а и не само (гигантско шоколадово яйце дебне иззад някой храст все пак), следва обрисуването на яйцата. Всяка година ръчно обрисувам с бои и кристали всяко едно яйце – затова и не правя повече от 12 🙂 🙂 🙂 🙂 Но удоволствието е грандиозно – признавам! Красота, творчество, единство и семейност някак ми се преплитат в едно и усещането е неповторимо! Ето и резултата от толкова труд и творчество.

За да бъдат душевните изживявания на макс искам да ви представя и страхотните ароматни bath bombs, с които се сдобих от ръчно изработената козметика на Lush. Те са един чуден завършек на празника във ваната, с чаша вино и ароматна свещ. Освен това са и един от факторите, които задържат дъщеря ми в банята за достатъчно дълго да изчистя, подредя, сготвя, изпера и поспя. Представям ви нашите три фаворита, като единият ще припознаете като особено великденски 😉

 

 

Тук може да научите малко повече за тези великденски петльови bath bombs. Наситени са с множество естествени масла и аромати, които разпускат тялото и окриляват съзнанието. Ръчно изработени от Lush, те са радост и наслада за цялото семейство. Този великденски петел, например, е с основа бергамово масло и касис, които ароматизират страхотно кожата докато си взимате вана. Освен полезните свойства на маслата, които попивате през кожата има пиршество на цвят и динамика – вижте какво се случва щом петелът попадне във вода:

 

 

Специално за дъщеря ми обичам да купувам Milky Bath Bubble Bar, който за секунди превръща застиналата в еднообразие вода във ваната в екслозия от пяна и малки мехурчета, с които храни магарето си, къпе куклата си и готви в микро тенджерата си – разбирайте моите съкровени минути време да приведа дома ни във вид.

Този bubble bar с формата на бутилка мляко съдържа в основата си портокалово масло и соево мляко, които зареждат кожата с вибрации на радост. Върхът на бутилката съдържа какаово масло за повече мекота на кожата.

Когато искам да внеса повече емоция в приключенията на малката във ваната обикновено използвам The Experimenter, който е буквално бомба от цвят и разкош с масло от корена на индийска трева (използва се в парфюмерията), известно с успокояващите си и отпускащи свойства, щипка ванилия и още много приятни натурални продукти и есенции – обикновено го прилагам към вечерната вана на малката госпожица за здрав и ароматен сън.

 

ХХХ

Русалката

 

Препоръчвам още:

13 ТРИКА ДА СЕ СПАСИМ ОТ НАПЪЛНЯВАНЕ ПО ПРАЗНИЦИТЕ

КРАСИВАТА КОЖА Е ПОСТОЯНСТВО, А НЕ ВЪЛШЕБСТВО – СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ

“НИКОГА НЕ СМЕ НАПЪЛНО ОБЛЕЧЕНИ БЕЗ ПАРФЮМ” – СРЕЩА С ЕКСПЕРТА

ТАЙНИ ЗА ПАРФЮМИТЕ

УСЕЩАНЕ ЗА КРАСОТА – ГРИЖА ЗА КОЖАТА

ГРИЖА ЗА КОЖАТА С ПРИРОДНИ ПРОДУКТИ И ДОМАШНО ПРИГОТВЕНИ МАСКИ

КАК ДА ВДЪХНЕМ ЖИВОТ НА КОСАТА СЛЕД РАЖДАНЕТО

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *