Лайфстайл

“Ноктите не се забелязват – те се запомнят” – красиви и здрави нокти в няколко стъпки

 

Автор: Савина Груева

 

Ще споделя с вас някои съвети за маникюра, с изричното условие, че не съм професионалист в сферата, но от край време поддържам ръцете си сама. 

  • Красивият маникюр не е задължително цветен, но е задължително с оформени и чисти нокти. В крайна сметка най-важното е ноктите ви да са добре оформени, да не са назъбени и да са с приблизително еднаква дължина (Да, да точно така, когато нокътят на средния пръст се счупи, режем всички останали, колкото и дълги и прекрасни да са те!). Такъв маникюр изглежда прекрасно дори само с безцветна основа отгоре, а може и без нищо, ако сте късметлийки и притежавате здрави нокти.

 

 

  • За оформянето на ноктите си съм минала през всякакви видове пили, личният ми опит показва, че стъклените са най-добри.

 

 

  • Кожичките – често тези малки гадинки са първопричината за посещение при маникюрист, но нека Ви издам една малка тайна – не ги режете. Колкото повече ги режете, толкова повече ще растат, точно както става с мъжката брада, например или с косенето на тревата в двора. За да не режа кожичките си, аз ги бутам – точно така избутвам си ги сама и то не с някакъв специален инструмент, а с… ноктите си ☺ С нокътя на показалеца на едната ръка избутвам кожичките на другата, горе долу един два пъти седмично. Упражнението отнема около 2 минути и може да бъде изпълнено буквално навсякъде и по всяко време. Крайният резултат са кожички, които почти не се забелязват, а и не растат толкова бързо, както, ако се режат.

 

     

  • Основата – както вече споменахме красивият маникюр може да не е цветен, ако имате здрави нокти едно добро оформяне и прибрани кожички са съвсем достатъчни. Но, ако като мен, ноктите Ви са меки и склонни към чупене или цепене, е хубаво отгоре да има един слой основа/заздравител/. Този слой е абсолютно задължителен и при цветния маникюр.

Личен опит: Моите нокти са сравнително меки и силно склонни към цепене, малко като наложена баница, слоевете се отделят един след друг. Момичета спокойно, колкото и да не Ви се вярва има решение на този проблем. С две ръце (и два крака) препоръчвам продуктите на Micro Cell. След години лутане и ползване на какво ли не (природно и купено), се спрях на този заздравител, който освен това е и основа за цветен маникюр и нямам намерение да го сменям за нищо на света.

 

 

  • Топ лак – за всички, които смятат да се посветят на домашния маникюр добрата основа и топ лак са нещата, в които си струва да инвестирате. Когато тези два продукта са добри, какво стои между тях няма кой знае какво значение. 

Личен опит: В момента използвам лак за бързо изсъхване, тъй като гледам малкото си момче и нямам лукса да оставя лакът ми да съхне 30-40 или повече минути. Трябва ми нещо скоростно и затова ползвам такъв лак. Преди това използвах топ лакове, които придават гел ефект на маникюра. Освен че придават наистина страхотен блясък, те спомагат и за това той да издържа по-дълго.

 

<

 
 
 

ХХХ

Сави

 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *