Лайфстайл

ПРОЛЕТ НА ВЪРХА НА ПРЪСТИТЕ

Автор: Савина Груева

Пролетта идва, все още не е съвсем тук, все още не си личи съвсем, че идва, но вярвайте ми бавно и полека Тя ще пристигне в цялата си пъстрота, наситени цветни аромати и нюанси! Пролетта е любимият ми сезон, винаги е била. Не знам дали е защото е сезонът на пробуждането и новият живот или защото аз съм родена точно в разгара ѝ, но това няма значение. Важното е, че винаги се чувствам специална, когато Тя е тук и винаги искам и аз да съм специална, като нея.

След зимата сме посвикнали на малко по-сиви (ако сме късметлии може и бели) пейзажи и с настъпването на пролетта ни се иска да внесем в личната си вселена повече цвят, е поне на мен ми се иска ☺. Най-лесно това се постига с дрехите, вторият най-лесен начин е маникюрът. Точно така мили дами, ноктите на ръцете ни са в състояние да носят невероятно настроение, дори поради простия факт, че почти непрекъснато ги виждаме.

Днес ще Ви покажа един сравнително лесен за изпълнение пролетен маникюр. Пролетен е, защото в него има прекрасни цветове, но освен това е и сред най-добрите, забелязани от модните корифеи по време на Ню Йоркската седмица на модата за сезон Пролет 2018.

 

За този маникюр ще са Ви необходими следните неща:

основа

тъмно зелен лак металик

небесно син лак

бледо розов пастелен лак

топ лак с матиращ ефект

клечка за зъби и уред за правене на точки

 

Съвет: Уредът за точки можете да си купите от всеки квартален магазин, в който продават лакове и козметика. В двата му края има две различни по големина метални топчета, които оформят различните по големина точки. Ако нямате такъв уред, можете да си го направите най-лесно с топлийка, забодена в гумичка за триене на молив. Точки можете да правите и със самата четка на лака, но така по-трудно се уцелва точното количество лак.

 

  1. След като сте сложили основа на ноктите и тя е изсъхнала добре, е време за творчество.
  2. Тук е мястото на уредa за точки. С негова помощ си правите една голяма точка, с повечко лак, там, където ще е краят на вашето листенце (в широката му част).
  3. Веднага след това обръщате уреда обратно и с помощта на малкото топче просто изтегляте лака във форма на капка. Ако нямате такъв уред, същото нещо става много лесно с клечка за зъби.
  4. Ако стане неравномерно, с леки потупвания с клечката в лака си дооформяте листенцето (затова лакът трябва да е малко повече, за да може да се разлива с помощта на клечката в желаната форма).

Оригиналният маникюр на Creatures of Comfort е с по три листенца на всеки пръст, като се редуват в горната или долна част на нокътя, а цветовете са зелен и син. Вие можете да сложите каквито цветове харесвате, както и да експериментирате с броя на листенцата.

 

 


Вторият дизайн
, който марката предлага е подобен, но залага на листенца с по-различна форма. От снимката се вижда, че се прави със специална четка за рисуване. Тук избрах да се отклоня от оригинала и да Ви покажа друг малък трик за създаване на листенца по ноктите. За него са ви необходими същите „инструменти“, каквито и за предния.

 

  1. Тук слагате малко по-малко лак, отколкото бе необходим за оформянето на капките. Най-добре е да си направите трите точки, след което с клечката за зъби минавате през тяхната среда. Така се създава малко листенце със стъбло.
  2. По-големи и по-издължени листенца стават, ако вместо точка, си направите малка елипса. Това става като просто приплъзнете уреда за точки малко напред.
  3. След това по познатия начин минавате с клечката за зъби през средата и получавате листенца със стъбла.
  4. За финал този маникюр има нужда от топ лак с матиращ ефект. Лично аз смятам, че и с обикновен топ лак е красиво, но всичко е въпрос на вкус. Накрая аз използвах и капки за бързо изсъхване на лака.

 

 

Относно пролетните тенденции в маникюра: най-често срещани са т. нар. голи цветове (nudes) или онзи бежов нюанс, който имитира цвета на кожата, както и нокти без лак, а само с основа. Върху тях за разнообразие може да се сложат по една или две успоредни линии, без значение дали това ще е хоризонтално, вертикално или по диагонал на нокътя. Друг акцент са лаковете металик – зелено, златисто, лилаво, както и вариации на френски маникюр в комбинация от всякакви цветове, както може да видите в някои от любимите ми Instagram профили.

 

https://www.instagram.com/p/BYyD-oihlhl/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi_test

 

 

Надявам се предложенията ми да са ви допаднали и да съм ви била полезна 🙂.

 

XXX
Сави

 

Препоръчвам още:

КРАСИВАТА КОЖА Е ПОСТОЯНСТВО, А НЕ ВЪЛШЕБСТВО – СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ

“НИКОГА НЕ СМЕ НАПЪЛНО ОБЛЕЧЕНИ БЕЗ ПАРФЮМ” – СРЕЩА С ЕКСПЕРТА

ТАЙНИ ЗА ПАРФЮМИТЕ

УСЕЩАНЕ ЗА КРАСОТА – ГРИЖА ЗА КОЖАТА

ГРИЖА ЗА КОЖАТА С ПРИРОДНИ ПРОДУКТИ И ДОМАШНО ПРИГОТВЕНИ МАСКИ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *