Лайфстайл

Здраве да е…

Много е хубаво да си здрав. Да не мислиш в колко часа трябва да вземеш поредното хапче или колко пъти още трябва да връскаш в гърлото от спрея, който кара очите ти да изскачат от очните си дъна.

Когато си здрав си мислиш, че здравето е твърде преекспониран термин. Когато обаче си повален от микроскопичен вирус и тонусът ти е колкото на токущо зародила се амеба, светът далеч не е moet chandon и рози. По-скоро е бодли и лимони. Но не някой готин лайм, който съвършено да пасне на мохитото ти, а някой от онези дебелокори, жълти, мега кисели лимони. След съприкосновението с тях пожълтявам от киселина и аз. Зажаднявам да се облека в обичайното си щастливо настроение и да изляза навън за среща със света. Напудрена с мечти, гримирана със самочувствие и парфюмирана с жажда за живот.

Сега пак я има жаждата, но уви е главно за сън, примесен с гаргари от лайка. Някак произаично за човек, виртуозно лавиращ помежду ежедневните случки. Тогава се замислям, че всъщност микроскопичните детайли очертават най-ярко нашите настроения, мисли и вълнения. Нещата, които често тенденциозно пренебрегваме в надпревара с времето, природните бедствия в офиса или дома или скандалните водачи на пътя са именно тези, които реално ни дават облик. Слагат ни макро обектива с розова плака и света оживява като райска градина. Друг път изсипват върху ни порой от безпокойство, гняв или каквото там крием в душата си.

Във всеки случай живеем за тях. За песента на славея, скрит в короната на дървото пред прозореца. За разцъфналите минзухари, заети да благоухаят в парка. За слънчевите лъчи по забързания силует. За капките дъжд, стичащи се по прозореца. За подадената ръка в мрака на безпокойството. За невинната усмивка на непознатия минувач. За това и за всичко друго, което ни пробужда за света.

И така, вдъхновени и доволно нахилени се спускаме по пързалката на живота. Смигваме наперено на трудностите по пътя и мълниеносно се запътваме към светлината. Защото там се препичат на слънце с коктейл в ръка жизнено важните ни устои, които простичко наричаме Щастие, Любов, Надежда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *